Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2297g7881kcal234g1607.8g27.6g80.4g
Sokeri 1201g4877kcal0g1200.2g0g0g
Leivinjauhe 88g155kcal4.6g33.4g0g0.4g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1413g792kcal120.1g70.7g2.8g0g
Kananmuna kuoreton 1166g1663kcal145.8g3.5g119.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g2827g2375kcal31.1g517.3g11.3g50.9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1007g7140kcal3.8g0g805.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g49764kcal1078.8g6865.8g1933.8g263.4g
Valittu annoskoko10000g24882kcal539.4g3432.9g966.9g131.7g
Annoskoko puolitettuna5000g12441kcal269.7g1716.5g483.5g65.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596