Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Sipuli (kuorittu)123g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl175g149kcal2.5g7.7g12.3g0g
Bataatti, kuorittu 438g354kcal6.9g73.6g0.2g13.1g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2266g2371kcal167g174.6g105.2g30.4g
Valittu annoskoko1133g1186kcal83.5g87.3g52.6g15.2g
Annoskoko puolitettuna567g593kcal41.8g43.7g26.3g7.6g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886