Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)359g453kcal39.5g1.1g32.3g0g
Sokeri 153g620kcal0g152.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 175g601kcal17.8g122.6g2.1g6.1g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl120g407kcal2.4g3.6g41.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 239g193kcal1g41.1g0.4g3.9g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g4743kcal122.6g687.8g153.4g20g
Valittu annoskoko1134g2372kcal61.3g343.9g76.7g10g
Annoskoko puolitettuna567g1186kcal30.7g172g38.4g5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148