Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 150g1066kcal1.1g0.6g120.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g893kcal26.5g182.2g3.1g9.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 50g32kcal1.6g2.4g1.8g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 500g193kcal0.8g40.8g0.5g7.5g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.3g0g
Manteli 50g308kcal12g3.3g27g3.6g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri 43g175kcal0g43g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 12g28kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2267g5770kcal84.8g546g345.6g40.4g
Valittu annoskoko1134g2885kcal42.4g273g172.8g20.2g
Annoskoko puolitettuna567g1442kcal21.2g136.5g86.4g10.1g
Arvot/100g100g255kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935