Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti446g491kcal98.2g0.4g13.4g0g
Sipuli (kuorittu)78g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Suippopaprika, makea, Pirkka58g15kcal0.5g2.7g0.2g1.1g
Tomaatti 125g29kcal0.7g4.3g0.4g1.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g8.7g14kcal0.8g2.7g0g0.1g
Vesi233g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla70g273kcal1.4g1.8g29.4g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola70g112kcal5.6g2.8g9.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g2434kcal218.6g40g162.6g9g
Valittu annoskoko1134g1217kcal109.3g20g81.3g4.5g
Annoskoko puolitettuna567g609kcal54.7g10g40.7g2.3g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325200