3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 719g171kcal12.9g15.7g2.2g16.4g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 225g174kcal3.8g36g0.4g2.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g180g216kcal6.1g6.5g18g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)2.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Persilja4.5g0.5kcal0.1g0g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g1126kcal45.8g117g41.2g38.2g
Valittu annoskoko1134g563kcal22.9g58.5g20.6g19.1g
Annoskoko puolitettuna567g282kcal11.5g29.3g10.3g9.6g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508