Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100g381kcal0.5g6.5g40.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 181g607kcal0g132.7g0g0g
Raparperi 301g101kcal2.1g16.6g0.3g4.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20g67kcal0g16.4g0g0.3g
Valkuainen (100g)301g126kcal29.5g4.5g0.3g0g
Sokeri 213g865kcal0g212.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2272g4322kcal65.6g779.2g91.4g9g
Valittu annoskoko1136g2161kcal32.8g389.6g45.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna568g1081kcal16.4g194.8g22.9g2.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311