Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g7g22kcal0.8g4.2g0.2g0.8g
Siirappi 1g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 1.3g3.7kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Vehnälese 1.5g3.4kcal0.2g0.2g0.1g0.6g
Ruisjauho (Rainbow)5g16kcal0.5g3.1g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 42g144kcal4.3g29.4g0.5g1.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g405kcal12g75.8g4.2g8.2g
Valittu annoskoko114g203kcal6g37.9g2.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna57g101kcal3g19g1.1g2.1g
Arvot/100g100g178kcal5.3g33.2g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885