Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)28g170kcal2.4g5.3g15.3g3.7g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön6.2g45kcal0.5g0.6g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g1078kcal13g77g79.8g8g
Valittu annoskoko114g539kcal6.5g38.5g39.9g4g
Annoskoko puolitettuna57g269kcal3.3g19.3g20g2g
Arvot/100g100g473kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571