Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 18g55kcal3.3g8.9g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 9g14kcal1.8g0g0.8g0g
Sianliha keskiarvo 9g20kcal1.7g0g1.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g180kcal13.8g18.2g5g4.2g
Valittu annoskoko114g90kcal6.9g9.1g2.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna57g45kcal3.5g4.6g1.3g1.1g
Arvot/100g100g79kcal6g8g2.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019