Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 83g20kcal1.5g1.8g0.2g1.9g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Tonnikala öljyssä 19g37kcal5.2g0g1.7g0g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0g0g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana229g167kcal13.6g4g9.4g3.8g
Valittu annoskoko114g83kcal6.8g2g4.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna57g42kcal3.4g1g2.4g1g
Arvot/100g100g73kcal5.9g1.7g4.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083