Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g63g15kcal0.7g2.1g0.1g1.3g
Kurkku, tuore19g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Paprika, punainen3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g6.3g1.3kcal0g0.4g0g0g
Siirappi, tumma0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana229g187kcal1.8g17.6g11.4g3.2g
Valittu annoskoko115g93kcal0.9g8.8g5.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna57g47kcal0.5g4.4g2.9g0.8g
Arvot/100g100g82kcal0.8g7.7g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633