Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 25g10kcal0.3g1g0.2g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl31g107kcal0.6g0.9g11g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g25g43kcal1.9g1.3g3.3g0.7g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g9g26kcal0.1g6.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu23g29kcal2.5g0.1g2.1g0g
Liivatelehti, gelatiini0.6g2kcal0.5g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g437kcal11.8g20.4g33.2g3.2g
Valittu annoskoko115g218kcal5.9g10.2g16.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna58g109kcal3g5.1g8.3g0.8g
Arvot/100g100g190kcal5.1g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916