Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer23g116kcal0.9g12.6g6.8g1.2g
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.3g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu25g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g88kcal2.6g18g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g954kcal13g100g55.2g4.2g
Valittu annoskoko115g477kcal6.5g50g27.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna58g239kcal3.3g25g13.8g1.1g
Arvot/100g100g415kcal5.7g43.5g24g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834