Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 228g782kcal23.2g159.5g2.7g8g
Sokeri 149g605kcal0g148.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 234g1635kcal1.5g0g184.1g0g
Mustikka351g117kcal1.8g22.4g1.4g11.6g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.7g19kcal0g4.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2282g6517kcal69.6g675.4g389.6g39.2g
Valittu annoskoko1141g3259kcal34.8g337.7g194.8g19.6g
Annoskoko puolitettuna571g1629kcal17.4g168.9g97.4g9.8g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796