Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio629g334kcal20.1g28.3g15.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu122g154kcal13.4g0.4g11g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g328kcal0.4g0.4g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1002kcal29.8g204.5g3.5g10.2g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Hunaja 36g119kcal0.2g29.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 5.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2286g3934kcal128.8g539.4g132.4g20.4g
Valittu annoskoko1143g1967kcal64.4g269.7g66.2g10.2g
Annoskoko puolitettuna572g984kcal32.2g134.9g33.1g5.1g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011