Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 535g129kcal9.7g11.8g1.6g12.3g
Kuohukerma,valio,2dl268g910kcal5.4g8g93.7g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 161g478kcal29.8g4g38.5g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]107g353kcal28.9g0g25.7g0g
Sipuli (kuorittu)74g20kcal1g3.5g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2288g3780kcal149.6g54.6g319.2g27.2g
Valittu annoskoko1144g1890kcal74.8g27.3g159.6g13.6g
Annoskoko puolitettuna572g945kcal37.4g13.7g79.8g6.8g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502