Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 50g267kcal0.2g0.2g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 751g342kcal22.5g36g11.3g0g
Emmental, punaleima 17%167g484kcal56.7g0g28.4g0g
Valkopippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 6.2g33kcal0g0g3.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 92g42kcal2.8g4.4g1.4g0g
Emmental, punaleima 17%21g60kcal7g0g3.5g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2290g2841kcal189.8g159.8g158g4g
Valittu annoskoko1145g1420kcal94.9g79.9g79g2g
Annoskoko puolitettuna573g710kcal47.5g40g39.5g1g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382