Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 550g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g70g224kcal8g42.8g2g8.5g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 14g38kcal2g3.5g0.6g5.3g
Vehnälese 15g34kcal2g2.3g0.7g5.6g
Ruisjauho (Rainbow)50g160kcal5g31.5g1.2g7g
Vehnäjauho puolikarkea 423g1450kcal43.1g295.8g5.1g14.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2295g4074kcal120.2g766.6g41.8g82.4g
Valittu annoskoko1147g2037kcal60.1g383.3g20.9g41.2g
Annoskoko puolitettuna574g1019kcal30.1g191.7g10.5g20.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885