Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 310g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g101g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g310g961kcal7.8g232.5g1.6g23.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g310g1054kcal7.8g257.4g1.6g6.2g
Kuivahiiva, annos 11g8.5g31kcal3.8g3.4g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g174kcal0g0g19.4g0g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl31g105kcal4.3g17.4g2.1g3.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti50g252kcal12.5g16.8g14.5g14.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2296g5212kcal73.6g1067g79.8g99.4g
Valittu annoskoko1148g2606kcal36.8g533.5g39.9g49.7g
Annoskoko puolitettuna574g1303kcal18.4g266.8g20g24.9g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049