Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g448g1452kcal70.8g302.4g13.1g44.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g224g806kcal32.3g131.9g15.7g21.1g
Ohrasuurimo 224g722kcal18.5g141.5g4.5g17g
Oivariini, 60 (100g)28g154kcal0.3g0.3g16.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 224g723kcal26.6g135.4g4.5g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2296g7713kcal297g1423g109.2g191.8g
Valittu annoskoko1148g3857kcal148.5g711.5g54.6g95.9g
Annoskoko puolitettuna574g1928kcal74.3g355.8g27.3g48g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810