Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)209g115kcal11.3g5.6g5.2g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g349g970kcal3.5g88.9g33.5g0.7g
Tomusokeri 1dl=60g21g84kcal0g20.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml70g15kcal5.6g0g0.2g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g279g1311kcal11.2g189.7g55.8g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 70g370kcal0.2g0.3g41.8g0g
Vadelma 140g57kcal1.4g5.7g1.1g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2296g5932kcal66.4g644.2g275.2g12g
Valittu annoskoko1148g2966kcal33.2g322.1g137.6g6g
Annoskoko puolitettuna574g1483kcal16.6g161.1g68.8g3g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104