Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 28g202kcal0.3g0.1g22.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen334g110kcal11g16.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai506g1771kcal60.7g359.2g10.6g15.2g
Hiiva, 50g56g34kcal7.3g0.6g0.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g111g65kcal10g5.6g0.2g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]111g156kcal15.6g15.6g3.8g53.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2296g4673kcal209.8g794.8g74.8g137.2g
Valittu annoskoko1148g2336kcal104.9g397.4g37.4g68.6g
Annoskoko puolitettuna574g1168kcal52.5g198.7g18.7g34.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427