Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo21g148kcal0.1g0g16.7g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.2g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g42g127kcal4g25.6g0.8g6g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 30g13kcal0.2g1.9g0.2g1g
Sokeri7g28kcal0g7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.8g2.8kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g756kcal8.6g99.2g35.4g14g
Valittu annoskoko115g378kcal4.3g49.6g17.7g7g
Annoskoko puolitettuna58g189kcal2.2g24.8g8.9g3.5g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.2g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906