Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 4.2g22kcal0g0g2.5g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g18.9g0.3g0.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)21g6.7kcal0.6g1g0g0g
Rypsiöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 42g15kcal0.1g3g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g483kcal7g81.2g13g3.4g
Valittu annoskoko115g242kcal3.5g40.6g6.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna58g121kcal1.8g20.3g3.3g0.9g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247