Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 38g9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Purjosipuli 8g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.5g3.9kcal0g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 59g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1g3.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g9g16kcal0.7g0.5g1.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g68kcal3.2g3.2g3.8g2.8g
Valittu annoskoko115g34kcal1.6g1.6g1.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna58g17kcal0.8g0.8g1g0.7g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939