Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 87g66kcal1.6g13.4g0.2g0.9g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Korppujauho 5.2g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 7g47kcal1.9g0.5g4g0.9g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g2.6g1.6kcal0.3g0.5g0.1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g356kcal11g36.6g17.8g8g
Valittu annoskoko116g178kcal5.5g18.3g8.9g4g
Annoskoko puolitettuna58g89kcal2.8g9.2g4.5g2g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417