Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)19g72kcal0.1g1.2g7.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 21g63kcal1.8g11.5g0.4g2.9g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.2g0g0g
Mustikka metsä- 56g25kcal0.3g3.6g0.3g1.9g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.6g12kcal0g2.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g445kcal4.6g63.6g16.4g9.8g
Valittu annoskoko115g223kcal2.3g31.8g8.2g4.9g
Annoskoko puolitettuna58g111kcal1.2g15.9g4.1g2.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.6g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527