Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g30g40kcal6.6g0g1.4g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK19g25kcal4.1g0g1.1g0g
Lanttu 19g5.4kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Peruna, vanha, kuorittu 15g11kcal0.3g2.3g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g2.3g12kcal0g0g1.4g0g
Milbona Maito rasvaton11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g208kcal23.4g9.6g8g2g
Valittu annoskoko116g104kcal11.7g4.8g4g1g
Annoskoko puolitettuna58g52kcal5.9g2.4g2g0.5g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403