Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 9g16kcal0.7g0.4g1.2g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.5g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka17g16kcal2.9g0.1g0.4g0g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprika punainen 14g4.1kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Ananas, omassa liemessään 13g7kcal0.1g1.5g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 19g8kcal0.6g0.9g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%8.5g25kcal2.9g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g289kcal21.2g25.8g10g2.4g
Valittu annoskoko116g145kcal10.6g12.9g5g1.2g
Annoskoko puolitettuna58g72kcal5.3g6.5g2.5g0.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.2g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965