Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 22g70kcal5.3g10g0.4g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 82g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Sipuli 3.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Pinaatti 8.2g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g153kcal10.8g20.4g1.8g4.2g
Valittu annoskoko116g77kcal5.4g10.2g0.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna58g38kcal2.7g5.1g0.5g1.1g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385