Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo209g1480kcal0.6g0.4g166.8g0g
Sokeri 142g575kcal0g141.6g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g417g1272kcal40.4g255.6g8.3g60.5g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Mustikka metsä- 300g132kcal1.5g19.2g1.8g9.9g
Sokeri70g284kcal0g70g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.3g28kcal0g6.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2300g7558kcal85.4g990.4g353.8g141g
Valittu annoskoko1150g3779kcal42.7g495.2g176.9g70.5g
Annoskoko puolitettuna575g1890kcal21.4g247.6g88.5g35.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906