Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 100g41kcal1g4.1g0.8g3.7g
Voi 130g943kcal1.5g0.5g105.7g0g
Suklaa tumma 400g2066kcal15.6g213g124g21.2g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.5g
Sokeri 150g609kcal0g149.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 300g428kcal37.5g0.9g30.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2300g8655kcal125.4g834.8g524.2g54.8g
Valittu annoskoko1150g4327kcal62.7g417.4g262.1g27.4g
Annoskoko puolitettuna575g2164kcal31.4g208.7g131.1g13.7g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353