Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 42g223kcal0.4g0.3g25g0g
Sokeri 177g718kcal0g176.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 270g928kcal27.5g189.2g3.2g9.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)208g67kcal6.2g9.8g0g0g
Rypsiöljy 37g331kcal0g0g37.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 416g148kcal0.7g29.6g0.4g8.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2300g4828kcal69.6g811.2g132g35.6g
Valittu annoskoko1150g2414kcal34.8g405.6g66g17.8g
Annoskoko puolitettuna575g1207kcal17.4g202.8g33g8.9g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247