Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio395g257kcal39.5g16.6g1.2g0g
Voi 158g1146kcal1.9g0.6g128.5g0g
Sokeri 134g545kcal0g134.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl158g537kcal3.2g4.7g55.3g0g
Mantelirouhe, 1 rkl95g548kcal20g5g47.9g11g
Kananmuna kuoreton 87g124kcal10.9g0.3g8.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.3g25kcal0g6.3g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g119g142kcal0.6g35.6g0.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g6650kcal152.2g406.6g484.8g23.2g
Valittu annoskoko1152g3325kcal76.1g203.3g242.4g11.6g
Annoskoko puolitettuna576g1663kcal38.1g101.7g121.2g5.8g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965