Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 180g76kcal17.6g0.7g0.2g0g
Sokeri 299g1215kcal0g298.9g0g0g
Flora Vanilla 12%374g711kcal16.8g59.8g44.9g0g
Puolukka 299g116kcal1.3g20.3g1.5g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g4235kcal71.4g759.4g93.2g15.6g
Valittu annoskoko1152g2117kcal35.7g379.7g46.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna576g1059kcal17.9g189.9g23.3g3.9g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133