Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g151g709kcal9.5g102.5g28.6g3.3g
Voi 50g365kcal0.6g0.2g40.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl201g684kcal4g6g70.4g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g201g121kcal8g10.1g5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g101g88kcal1.1g42.8g6.1g0g
Sokeri 126g510kcal0g125.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini20g70kcal17.2g0g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g102g88kcal1.1g43.3g6.2g0g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker85g333kcal0g82.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2304g5933kcal83g826.6g314.4g6.6g
Valittu annoskoko1152g2967kcal41.5g413.3g157.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna576g1483kcal20.8g206.7g78.6g1.7g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734