Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva139g94kcal21.4g0.4g0.8g17.9g
Koff, kolmonen2083g833kcal0g45.8g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g2083g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g2083g7375kcal145.8g1583.3g41.7g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2083g7292kcal250g1479.2g43.7g62.5g
Kananmuna kuoreton 1528g2179kcal191g4.6g156.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35548kcal1216.4g6226.6g485.6g160.8g
Valittu annoskoko10000g17774kcal608.2g3113.3g242.8g80.4g
Annoskoko puolitettuna5000g8887kcal304.1g1556.7g121.4g40.2g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441