Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g270g84kcal2.5g19.5g0.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Oliiviöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g17g20kcal0.4g1g1.5g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)9g1.8kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1.8g3.8kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g60g156kcal9g0.1g13.2g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2310g997kcal29.6g80.8g63.2g6.2g
Valittu annoskoko1155g498kcal14.8g40.4g31.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna578g249kcal7.4g20.2g15.8g1.6g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850