Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 225g171kcal4.2g34.9g0.5g2.3g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal5g7.4g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss150g80kcal8.6g8g0.8g4.7g
Arkirae (Valio), annos 100g75g53kcal9g2.6g0.8g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas17g54kcal1.7g10.7g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2313g1124kcal60.2g153g24g31.6g
Valittu annoskoko1157g562kcal30.1g76.5g12g15.8g
Annoskoko puolitettuna578g281kcal15.1g38.3g6g7.9g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369