Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g160g273kcal32.1g0g11.2g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g6g54kcal0g0g6g0g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 60g17kcal0.6g2.8g0.2g1.1g
Palsternakka 52g33kcal0.3g6.1g0.2g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Peruna, vanha, kuorittu 112g85kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Purjosipuli40g7.6kcal0.7g1g0.1g0.8g
Maustepippuri, annos 1g6g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2316g1019kcal75g69.2g36.6g15.6g
Valittu annoskoko1158g510kcal37.5g34.6g18.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna579g255kcal18.8g17.3g9.2g3.9g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066