Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 359g109kcal4.5g17.2g0.7g6.1g
Vesi, vesijohtovesi 5178g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 28g244kcal0g0g27.6g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.3g0.5g3.7g
Timjami 62g176kcal5.7g16.7g4.6g23g
Purjosipuli 535g123kcal9.7g12.8g1.1g11.2g
Valkosipuli 41g45kcal3.3g6.8g0.2g0.9g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 311g67kcal1g5g0g0.3g
Juuriselleri 366g115kcal4.6g16.8g0.7g11.3g
Tomaattisose tomaattipyree 293g223kcal13.2g37.8g0.6g2.9g
Puna-ahven savustettu 1381g1554kcal232.1g0g69g0g
Katkarapu 811g555kcal117.1g0g8.9g0g
Sinisimpukka vedessä 621g552kcal97.1g11.8g12.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7602kcal979.6g260.4g252.6g118.8g
Valittu annoskoko10000g3801kcal489.8g130.2g126.3g59.4g
Annoskoko puolitettuna5000g1900kcal244.9g65.1g63.2g29.7g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203