Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl42g16kcal0.4g3.7g0g0g
Hiiva, 50g4.2g2.5kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma8.3g27kcal0g6.2g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g4.6g28kcal1g0.6g2.2g0.3g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi5.8g19kcal1.7g0.4g1.2g1.8g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g12g39kcal1.3g7.7g0.3g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g16g49kcal1.6g9.8g0.3g2.3g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g2.5g3.9kcal0.3g0.8g0.1g0.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)3.5g13kcal0.4g2.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g511kcal18g88.2g8.8g15.6g
Valittu annoskoko116g256kcal9g44.1g4.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna58g128kcal4.5g22.1g2.2g3.9g
Arvot/100g100g220kcal7.7g38g3.8g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333492