Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 11g77kcal0.1g0g8.6g0g
Hunaja 20g68kcal0.1g16.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Hasselpähkinä 4.7g31kcal0.7g0.2g2.9g0.8g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 44g16kcal0.1g3.1g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g562kcal10g67.4g26.6g4.8g
Valittu annoskoko116g281kcal5g33.7g13.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna58g140kcal2.5g16.9g6.7g1.2g
Arvot/100g100g241kcal4.3g29g11.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623