Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 66g30kcal2g3.1g1g0g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 4.7g18kcal1g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana234g176kcal11g10.2g9.2g2g
Valittu annoskoko117g88kcal5.5g5.1g4.6g1g
Annoskoko puolitettuna58g44kcal2.8g2.6g2.3g0.5g
Arvot/100g100g75kcal4.7g4.4g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632