Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g673g162kcal12.1g20.2g3.4g12.8g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.4g3.8g
Voi, 1 tl, 5 g34g246kcal0.3g0.3g26.9g0g
Valkosipuli 22g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g168g354kcal38.7g0g21.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)39g62kcal1g1g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2322g1830kcal113.4g72g117g34.2g
Valittu annoskoko1161g915kcal56.7g36g58.5g17.1g
Annoskoko puolitettuna581g458kcal28.4g18g29.3g8.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573