Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)173g47kcal2.2g8.3g0.3g2.9g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green197g639kcal47.2g96.4g2g23.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka21g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Vesi656g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 55g483kcal0g0g54.6g0g
Viinietikka balsami13g4.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g2385kcal100.4g216.6g114g55.8g
Valittu annoskoko1162g1193kcal50.2g108.3g57g27.9g
Annoskoko puolitettuna581g596kcal25.1g54.2g28.5g14g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212