Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g192g275kcal24g0.6g19.8g0g
Sokeri112g454kcal0g111.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 86g294kcal8.7g59.9g1g3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 31g102kcal0g24.9g0g0.4g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g306g458kcal1.5g110g0.9g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g153g244kcal11g24.4g10.7g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 175g448kcal2.3g5.2g47.1g0g
Kiivi kuorittu 48g23kcal0g3.4g0.3g1.3g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 52g39kcal0.4g8.1g0.2g0.6g
Tomusokeri 1dl=60g4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g4723kcal96.2g708.4g160g10.6g
Valittu annoskoko1162g2361kcal48.1g354.2g80g5.3g
Annoskoko puolitettuna581g1181kcal24.1g177.1g40g2.7g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759