Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 610g2094kcal62.2g427.2g7.3g21.4g
Vesi470g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.9g21kcal2.6g2.3g0.4g0g
Kauralese 70g254kcal12.7g32.1g5.4g12.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g4738kcal155g923.2g26.2g67.4g
Valittu annoskoko1162g2369kcal77.5g461.6g13.1g33.7g
Annoskoko puolitettuna581g1184kcal38.8g230.8g6.6g16.9g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248