Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1721g792kcal55.1g82.6g25.8g0g
Hiiva 172g128kcal22.6g1.9g0.7g11.9g
Vehnäjauho, sunnuntai4129g14453kcal495.5g2931.9g86.7g123.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g275g176kcal9.6g0.6g68.8g0g
Kananmuna kuoreton 413g589kcal51.6g1.2g42.3g0g
Voi 688g4993kcal8.2g2.8g559.5g0g
Sokeri 1170g4749kcal0g1168.8g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g34g107kcal3.8g20.6g2.4g9.6g
Rusinat (Rainbow) 1 pss688g2202kcal20.6g488.6g4.8g66.8g
Sekahedelmä, kuivattu 688g1534kcal24g301.9g5.5g56.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g59445kcal1382g10001.8g1593g537.6g
Valittu annoskoko10000g29723kcal691g5000.9g796.5g268.8g
Annoskoko puolitettuna5000g14861kcal345.5g2500.5g398.3g134.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984